Irina Gache Priveste Dincolo de Reflectie

©IRINA GACHE 

Irina Gache Priveste Dincolo de Reflectie

©IRINA GACHE

Irina Gache Priveste Dincolo De Reflectie

©IRINA GACHE

Irina Gache Priveste Dincolo de Reflectie

©IRINA GACHE

Irina Gache Priveste Dincolo de Reflexie

©IRINA GACHE

Irina Gache Priveste Dincolo de Reflexie

©IRINA GACHE

Irina - "Privește Dincolo De Reflextie" a luat naștere pe bucăți,, prima venind într-o zi în care mă plimbam cu Alexandra și discutam despre expoziții și am hotărât împreună că ar ieși ceva fain dacă ne-am uni forțele creative. Altă dată ne povesteam pe o bancă vise, amintiri ale imaginilor și imaginatiei ce se întâmplau în oglindă când eram mai mici. De acolo s-a format prima idee și de acolo au continuat să vină, iar noi am continuat să lucrăm cu ele până am ajuns să dăm naștere unei întregi lumi, dincolo de reflextie, neputând să ne oprim doar la câteva cadre. Ceea ce am facut și v-am invitat și pe voi să faceți, a fost să ne lasăm purtate de ceea ce am simțit. A privi dincolo de reflexie reprezintă un exercițiu de curaj și voință, acolo veți găsi o întreagă lume plină de sensuri nebănuite."
Alexandra - În teorie e simplu, cu practica este mai complicat. Noi am am avut nevoie să creăm ceva în format fizic care să reprezinte de fapt un exercitiu vizual, nu un concept, să creăm ceva care să ne ajute să ghidăm oamenii către a găsi prin simțire conceptul propriu.
Nici o lucrare nu are titlu, scrie “Give it a name”. Când privim ceva, de obicei ne întrebăm ce semnificație are, ce rost, ce utilitate, gândindu-ne că acel obiect a fost creat pentru o funcție anume. Ne întrebăm, în cazurile mai bizare dacă am ghicit funcția corectă, ne întrebăm ce a vrut să spună creatorul.
Pentru "Privește dincolo de reflexie" creatorul a luat o pauză, a vrut să lase spectatorii să dea un nume, o întrebuințare, un scop, o semnificație. Le-am pus la dispoziție bilețele, care au trebuit să fie notate cu numărul lucrării preferate a privitorului și cu titlul pe care el sau ea îl considera potrivit, din propria experiență de viață.
Back to Top